2011 m. liepos 21 d., ketvirtadienis

Raktas į gerą miegą

Nesvarbu, ar Jums 60 ar 15 metų, dirbate ar mokotės, esate fiziškai aktyvus ar daugiau laiko praleidžiate prie stalo – miegas turi milžinišką įtaką jūsų rezultatams ir gyvenimo kokybei. Todėl geram miegui turite skirti pakankamai dėmesio. Pirmas žingsnis - pasirūpinti vieta, kurioje miegate: lova, pagalve, čiužiniu ir, žinoma, patalyne.
Daug įtakos miego kokybei turi jūsų įsitikinimai. Taigi, jeigu tikite prietaru, kad geriau lovos nestatyti taip, kad durys būtų galvūgalyje, verčiau jo laikykitės. Kelios paprastos, gal net kvailos ir lengvai įgyvendinamos, bet iki galo neįgyvendintos taisyklės gali trukdyti jums ramiai miegoti. Mes galime tik patarti, kad lovą statytumėte ramiausiame buto ar namo kambaryje, ir kad ji būtų pakankamai didelė. Kuo daugiau erdvės turėsite aplink save, tuo geriau miegosite.
Geriausia, kad pagalvė būtų stačiakampio, o ne kvadrato formos. Ant pagalvės padėkite tik galvą – kaklą ir pečius palikite ant čiužinio. Priešingu atveju kaklo raumenys patirs įtampą. Tokia miego padėtis ne tik pablogins jūsų miego kokybę, bet ir gali sukelti rytinių skausmų ar net ilgalaikių negalavimų.
Taip pat būtina, kad pagalvė būtų pakankamai kieta – išlaikytų galvos svorį. Galvos padėtis turi būti natūrali – šiek tiek kilstelėta, o ne nuleista prie pat čiužinio.
Čiužinys turi tarnauti jūsų stuburui. Didelė klaida rinktis čiužinį pagal išvaizdą ar formą. Geriausia tiesiog atsigulti ir išbandyti. Būtų puiku susitarti su pardavėjais, kad kelias naktis leistų jums naująjį čiužinį išbandyti. Didžioji dalis pardavėjų tokią galimybę suteikia.
Jeigu turite sveikatos problemų, susijusių su nugara, stuburu, nusiteikite į čiužinį investuoti daugiau. Čiužiniai gali būti pigesni perkant ir užsisakant internetu ar telefonu. Svarbiausia įdėmiai peržiūrėti pardavėjo pateikiamas pirkimo sąlygas. Kaip jau minėjome, įvertinti čiužinį galite tik po kelių naktų miego ant jo.
Patalynę sudaro kelios dalys: pagalvės užvalkalas, antklodės užvalkalas arba antklodė be užvalkalo ir paklodė. Geriausia pirkti visus šiuos daiktus vienu metu. Prisiminkite, kad geriausiai išsimiegosite be drabužių. Taigi pasirūpinkite, kad patalynė būtų maloni prisiliesti, nedirgintų odos.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą